Advies over zijwanden

Wanneer je je hebt aangemeld voor Saniweb zakelijk, profiteer je van allerlei voordelen. Zo kunnen we supersnel leveren (vaak de volgende dag al!), geven we minimaal 3 jaar garantie en bieden we montageservice. Heb je speciale wensen, zoals anoniem leveren bij de klant of je bestelling laten verschepen naar het buitenland? Ook dat is mogelijk bij Saniweb zakelijk!

1. Welk type zijwand kies je?

Er zijn verschillende soorten zijwanden waaruit je kan kiezen. Deze keuze is vooral afhankelijk van het soort doucheruimte.

Zijwand voor douchedeur

Zijwand

Een normale zijwand wordt het meest gekozen. Deze wordt gecombineerd met een bijpassende douchedeur naar keuze en is verkrijgbaar in verschillende formaten en designs.

Verkorte zijwand voor douchedeur

Verkorte zijwand

Je kiest voor een verkorte zijwand wanneer je douche naast het bad is geplaatst. Een verkorte zijwand scheidt de doucheruimte en het bad van elkaar. Dit type wand moet vaak wel ingemeten worden om te voorkomen dat de wand achteraf niet goed op het bad aansluit.

Wegdraaibare zijwand voor douchedeur

Wegzwenkbare zijwand

Heb je weinig ruimte in de badkamer en zou je graag willen dat de douchecabine weg is wanneer je deze niet gebruikt? Dat kan met een wegzwenkbare zijwand. Deze kan weggeklapt worden wanneer je maar wilt waardoor de ruimte meteen een stuk groter lijkt.

2. Met welke douchedeur combineer je de zijwand?

Nadat je de soort instap van de douchecabine hebt bepaald, is het tijd om na te gaan denken over het type deur. Er zijn namelijk verschillende deuren waaruit je kunt kiezen:

Douche draaideur

Draaideuren

Een draaideur is een veelvoorkomende douchedeur. Deze deur draait naar buiten en neemt daardoor draairuimte in beslag. Let daarom goed op of je hiervoor voldoende ruimte hebt, zodat de deur niet tegen bijvoorbeeld je meubel aanstoot. Dit type deur is relatief goedkoper dan andere douchedeuren.


Alle draaideuren

Douche schuifdeur

Schuifdeuren

Het grootste voordeel van een tweedelige schuifdeur is dat deze helemaal geen loopruimte in beslag neemt. Een tweedelige schuifdeur bestaat namelijk uit een deur die over een vaste wand schuift. Let wel op dat je voor een schuifdeur een relatief brede doucheruimte nodig hebt omdat dit type deur uit meerdere delen naast elkaar bestaat.


Alle schuifdeuren
Douche pendeldeur

Pendeldeuren

Een pendeldeur bestaat uit twee deuren die in de meeste gevallen naar zowel buiten als binnen kunnen draaien. Omdat een pendeldeur twee kleinere openslaande deuren heeft, neemt dit type deur minder ruimte in beslag dan een enkele draaideur, maar wel meer ruimte dan een schuifdeur.


Alle pendeldeuren

Douche vouwdeuren

Vouwdeuren

Zoals de naam al doet vermoeden, kun je een vouwdeur als het ware opvouwen. Hierdoor heb je geen last van uitzwaai van deuren. Daardoor is een vouwdeur uitermate geschikt voor kleine badkamers. Houd er wel rekening mee dat de doucheruimte iets krapper wordt wanneer je de deur opent of sluit.


Alle vouwdeuren

3. Welk formaat kies je?

Wanneer je het formaat gaat uitkiezen, zul je jezelf eerst moeten afvragen hoeveel ruimte je wilt hebben tijdens het douchen. Daarnaast is het van belang om je badkamer goed op te meten. Je wilt natuurlijk niet achteraf erachter komen dat je douche niet past of te veel loopruimte in beslag neemt. Bij Saniweb heb je keuze uit verschillende formaten. Zo zijn er bij ons zijwanden van 80cm tot 160cm breed. De hoogte varieert van 165cm tot 220cm. Let daarnaast ook goed op de stelmaat. De stelmaat vangt d.m.v. het profiel eventuele verschillen in de muur op. Zo is een zijwand van 120cm met een stelmaat van 116-118cm uit te stellen van 116 tot 118cm (dus niet tot de aangegeven 120cm).

4. Welk design kies je?

Natuurlijk is ook het uiterlijk van een zijwand van belang wanneer je een zijwand uit gaat zoeken. Er zijn verschillende designs waaruit je kunt kiezen.

Helder, grijs, gesatineerd of chinchilla glas?

Vrijwel al onze zijwanden zijn gemaakt van veiligheidsglas. Veiligheidsglas is gehard glas met een grotere buigsterkte dan normaal glas. Veiligheidsglas is zeer solide en kan erg goed tegen een stootje. De kans is heel erg klein dat veiligheidsglas breekt, maar mocht dit voorkomen tijdens bijvoorbeeld de montage, dan breekt het in stukken in plaats van splinters zoals dat bij echt glas het geval zou zijn. Hierdoor kun je jezelf niet opensnijden bij een eventuele breuk. Je hebt keuze uit verschillende kleuren glas waarvan wij de vier meest voorkomende op een rijtje hebben gezet. Welke vind jij het mooist?

Wat voor soort profiel vind je mooi?

Het profiel van de zijwand bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de doucheruimte. Er zijn zijwanden met profielen in allerlei kleuren, zoals chroom, aluminium, zilver en zelfs zwart. Kortom, je kunt alle kanten op!

TIP! Zorg ervoor dat je douchedeur qua uitstraling past bij de zijwand om zo een eenduidige stijl te krijgen.

Plafond- of wandbevestiging?

Een zijwand moet natuurlijk goed bevestigd worden. In de meeste gevallen wordt dit gedaan middels een stabilisatiestang. Dit is een overbruggende stang die voor extra stevigheid zorgt. Deze wordt vaak meegeleverd bij het aankopen van de zijwand. Een stabilisatiestang kan op twee manieren gemonteerd worden, namelijk via de wand of het plafond.

Inloopdouche met wandsteun

Wandsteun

Een wandsteun is een stabilisatiestang die tussen de bovenkant van de zijwand en de muur wordt geplaatst.

Alle douchewanden met wandsteun
Inloopdouche met plafondsteun

Plafondsteun

Een plafondsteun is een stabilisatiestang die tussen de bovenkant van de zijwand en het plafond wordt geplaatst.

Alle douchewanden met plafondsteun

5. Hulp nodig bij je keuze?

Vind je het nog steeds lastig om een keuze te maken? Neem dan contact met ons op! Ons specialistenteam wil je graag helpen en denkt met je mee. Ze zijn niet alleen telefonisch () te bereiken, maar ook via de chat, whatsapp en mail. Heb je geen zin om zelf een douchedeur te combineren met een zijwand? Kijk dan eens bij onze douchewanden of complete douchecabines.