Badkamermeubels voor de kleine badkamer

Badkamermeubels voor de kleine badkamer

12 augustus 2024

Een kleine badkamer inrichten kan uitdagend zijn, maar met de juiste badkamermeubels kun je de ruimte optimaal benutten en een functionele, stijlvolle badkamer creëren. Hieronder vind je vier slimme oplossingen voor kleine badkamers, zodat je genoeg ruimte en opberggemak behoudt zonder concessies te doen aan design.

Smalle badkamermeubels van 60 - 80 cm

Bij een kleine badkamer is elke centimeter van belang. Een compact badkamermeubel van 60 of 80 cm breed neemt weinig ruimte in beslag, maar biedt toch plaats voor je dagelijkse verzorgingsproducten. Met twee lades boven elkaar kies je voor optimale benutting van deze ruimte. Bovendien zijn er verschillende modellen beschikbaar, zoals wastafelmeubels met een geïntegreerde wastafel of zwevende varianten die de vloer vrij houden, wat de ruimte visueel vergroot.

  • Perfect voor in een kleine nis of plaatsing naast de douche of het toilet
  • Met 2 lades boven elkaar benut je de beperkte ruimte tochoptimaal
  • Ideale opbergoplossing voor de kleine badkamer
Base badmeubel smal
Laufen Val Meubelwastafel 60x42 cm Wit Mat
Laufen Base wastafelonderkast 58,5x39
Badmeubel 2 lades
Laufen Base spiegelkast 60x18,5 LED links
Laufen Base Kast links 35x18,5x165 cm Wit Mat

Meer bewegingsruimte met ondiepe meubels

Als je badkamer niet alleen klein maar ook smal is, kunnen ondiepe badkamermeubels een uitkomst bieden. Deze meubels zijn ook in vele breedtes verkrijgbaar, maar minder diep. Hierdoor hou je extra ruimte aan de voorkant over. Nét dat beetje om wat gemakkelijker door de badkamer te bewegen of om je meubel toch precies passend in het hoekje naast de deur te krijgen.

  • Meer loopruimte rond het meubel
  • Ideaal voor plaatsing in een doorloop
  • Minder diep, maar veel mogelijkheden qua breedte en hoogte
Vario spiegelkast binnenkant
Ben Vario Spiegelkast met spiegelmelamine omtrokken zijpanelen 120x14x75 cm

Spiegelkast voor extra opbergruimte

Maak slim gebruik van de ruimte door niet enkel onder de wastafel, maar ook erboven te werken. Met een spiegelkast geef je de spiegel een dubbele functie. Zo creëer je meer ruimte voor je toiletspullen en heb je ze direct binnen handbereik. Naast de keuze voor het formaat en de accentkleur bieden sommige spiegelkasten nog extra handigheidjes zoals geïntegreerde verlichting en een stopcontact binnenin, ideaal!

  • Extra opbergruimte zonder dat het bewegingsruimte inneemt
  • Mogelijk met een extra stopcontact en verlichting
  • Toiletspullen binnen handbereik
Ketho.2 kolomkast
Duravit Ketho.2 Hoge Kast 40x36x176 cm Mat Taupe
Yone hoge badkamerkast
Saqu Yone Hoge Kast Rechts 30x35x158,4 cm Mat Zwart
Saqu Yone Badmeubelset 60,5x48,7x63 cm Mat Zwart

Ga de hoogte in met een kolomkast

Een andere slimme oplossing voor badkamers met een klein oppervlak is om meer de hoogte in te denken. Hier is een halfhoge of hoge badkamerkast, ook wel kolomkast, ideaal voor! Deze kast neemt qua breedte en diepte weinig ruimte in beslag, maar biedt wel veel extra opbergruimte in de hoogte. Dit maakt hem ideaal voor het netjes opbergen van handdoeken, schoonmaakmiddelen en andere badkamerspullen. Kies een zwevende variant die de vloer vrij houdt om de ruimte toch visueel ruimtelijk en luchtig te houden.

  • Neemt weinig vloeroppervlak in, maar biedt veel opbergruimte in de hoogte
  • Ideaal voor het netjes opbergen van bijvoorbeeld handdoeken
  • Goede aanvulling op een klein wastafelmeubel

Geïnspireerd? Ga lekker gericht shoppen!

Met deze slimme tips en producten wordt het inrichten van een kleine badkamer hopelijk een stuk eenvoudiger. En zo zie je maar, ook met smalle badkamermeubels, ondiepe meubels voor meer loopruimte, een spiegelkast of extra kolomkast, is een kleinere badkamer is super efficiënt en stijlvol in te richten!

12 augustus 2024 | Categorieën: Compact, Badkamer, Tips en ideeën